top of page

Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat. For både mennesker, dyr og planter. Vår jobb er å ta vare på jorda, og drive et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skape en gård som er et knutepunkt for mat og kultur.

Veksthuset

Våren 2022 ble det oppført et nytt oppvarmet veksthus her på Skjølberg Søndre. Et veksthus som kan fungere som vinterhage, og dyrking av forskjellige vekster. Her vil det bli plass til arrangementer, kurser og samlinger hele året. I sesong vil det bli mulig å kjøpe planter, frø, jord og rådgiving.

visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-163.jpg

Jordkjelleren

I jordkjelleren lagrer vi masse forskjellige grønnsaker gjennom vinteren. Her kan man få være med på en jordkjellersafari, og se, smake og oppleve de lange tradisjoner for lagring av grønnsaker.

Gårdskjøkkenet

I det nye gårdskjøkkenet foredler vi mye av gårdens mangfold og sesong. Her vil vi arrangere gjestespill med kokker, ha forskjellig arrangement
/kurs knyttet til sesong, kretsløp og sirkulærøkonomi, Følg med på arrangementer her på hjemmesiden!

visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-157.jpg

Hage og anlegg

Vil du anlegge en spiselig mangfoldshage med mange forskjellige spiselige vekster, en hage for humler, bier, insekter, mikroorganismer og mennesker, da er det bare å ta kontakt. Vi kan komme med prisforslag enten du er privatperson eller et foretak, enten det er en mindre hage, eller et større areal.  

Hage

Drivhuset

Alle frø, planter og jord er økologisk, biodynamisk. Alle opplysninger er veiledende, forandringer kan forekomme. Vi er et lite gartneri som ikke framstiller noe industrielt, alt er dyrket for hånd etter kjøkkenhage prinsippet.

Vi kan også få tak i vekster, redskap og bøker fordi om det ikke står på denne listen, så det er bare å ta kontakt på bestilling.himlajord@gmail.com for spørsmål.

Det kan være lurt å være ute i god tid med å bestille planter til neste sesong slik at vi får tid til å planlegge alt som skal såes og forberedes.

Nett60__C9A1005.jpg
Drivhuset
bottom of page