Ønsker du å bli medlem av Skjølberg Søndre medlems/andelsjordbruk!

Medlem/andelsjordbruk

av | mai 24, 2020

 Skjølberg Søndre åpner nå opp for medlem/andelskasser fra sesongen 2020. Meld deg på og få tilgang til ferske grønnsaker fra juni til oktober.

Sånn fungerer det:

Ved 15 tilfeller kommer du og plukker din pose/kasse fra en oppstilt «buffet» av grønnsaker.

Innhold:

I hver kasse er det 7 – 10 ulike grønnsaker, der basen er salat, gulrot, beter, forskjellig løk, kålblad, urter. Senere i sesongen kommer agurk, tomater, zucchini. I blant kommer innslag av reddik, hagesyre, spinat, mikroblad, rabarbra m.m. Ca vekt pr kasse kan variere, men ligger rundt 4 kg grønnsaker totalt pr utlevering. men, kan variere ut ifra hvilke sorter som går bra i år og gjennom sesongen.

Når:

Tider for å hente ut grønnsaker er satt til annenhver uke fra juni – juli, og hver uke fra august til oktober. Første dag for henting vil være i slutten av juni, eksakt dag og tid vil publiseres på Facebook siden til Skjølberg Søndre. Kan du ikke hente selv, så avtal gjerne med noen som kan hente for deg. Ta gjerne med egne poser eller noe å pakke dine grønnsaker i.

Hva er et andelsjordbruk?

Andelsjordbruk bygger på modellen CSA, community supported agriculture. En form som blant annet handler om hvordan konsum av mat kan være en aktiv samfunnshandling for et godt økosystem, rettferdighet for råvereprodusenter, og livskvalitet for alle innblandede. 

Kort sagt handler det om at du som bevisst forbruker er med og deler den økonomiske risken for en så usikker virksomhet som en småskala grønnsaksdyrking er.

Gjennom å bli medlem av et andelsjordbruk støtter man en dyrkingsplass, får en direkte relasjon til en matprodusent, og får fullt innsyn i hvordan maten produseres. Ideen bygger på å skape nært og stabilt samarbeid mellom medlemmer, dyrkere/bonden og hagen.

Pris:

For dette betaler du 7500kr for hele sesongen, juni – oktober. Summen betales i forskudd, hele summen eller delt opp i 3 betalingstilfeller.

Hvordan blir jeg medlem?

For å bli medlem, registrerer du deg ved å sende en epost til skjolbergsondre@gmail.com,  merk eposten med andelsmedlem. Når vi har registrert deg som medlem vil du motta info om betaling, når vi mottar hele betalingen, eller første delbetaling, da er man igang. Send også navn, telefonnummer, adresse og epostadresse til skjolbergsondre@gmail.com 

Hvor:

Utlevering vil i første omgang, nå i starten skje på gården Skjølberg Søndre. Konkret tid og dag vil legges ut på Facebook siden til Skjølberg Søndre

Hvordan:

Du vil finne en lett synlig liste om hva som inngår i ukens andel når du ankommer plassen for utlevering. Dere plukker selv fra grønnsaksbuffeten. Det vil også være noen fra gården som kan hjelpe og som kan svare på ev spørsmål.

Annet:

Under sesongen kommer vi til å invitere til hyggelige treffer i hagen og på gården. Noen evenement koster og noen er gratis. Følg med på Skjølberg Søndre`s Facebook side for oppdateringer gjennom sesongen. F.eks finnes det mulighet til å være med å dyrke, følge opp hagen på våre åpne arbeidsdager, som i år er satt til lørdager mellom kl 11.00 – 17.00. Det går selvfølgelig an å ta kontakt om man vil komme på andre dager også for å være med i hagen.

Ønsker alle velkommen!!