top of page

OM OSS

Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat. For både mennesker, dyr og planter. Vår jobb er å ta vare på jorda, og drive et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skape en gård som er et knutepunkt for mat og kultur.

På Skjølberg Søndre bor det kuer av rasen STN, kalver, ullgris, ender, noen høner, litt sau av rasen grå trønder, noen kaniner, bier, et par hester, katter og milliarder av mikroorganismer. Her «dyrker» vi jord som er utgangspunktet for alle produkter på gården. Vi tok med våre barn og kom fra Sverige/Örebro høsten 2012 hit til Svorkmo og Skjølberg Søndre. På gården vi drev i Sverige hadde vi mye samarbeid med kommunen, gjennom skole, dagsenter, kriminalomsorgen og mye annet. Der begynte vi også samarbeidet med kokker, noe som fortsatte etter vi kom hit til Skjølberg Søndre. Vi har drevet gård der mangfold, kretsløp og sirkulærøkonomi har stått i fokus i over 15 år.

Veksthuset

I september 2021 kommer det opp et nytt oppvarmet veksthus her på Skjølberg Søndre. Et veksthus som kan fungere som vinterhage, og dyrking av forskjellige vekster. Her vil det bli plass til arrangementer, kurser og samlinger hele året. I sesong vil det bli mulig å kjøpe planter, frø, jord og rådgiving.

visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-163.jpg

Jordkjelleren

I jordkjelleren lagrer vi masse forskjellige grønnsaker gjennom vinteren. Her kan man få være med på en jordkjellersafari, og se, smake og oppleve de lange tradisjoner for lagring av grønnsaker.

Gårdskjøkkenet

I det nye gårdskjøkkenet foredler vi mye av gårdens mangfold og sesong. Her vil vi arrangere gjestespill med kokker, ha forskjellig arrangement
/kurs knyttet til sesong, kretsløp og sirkulærøkonomi, Følg med på arrangementer her på hjemmesiden!

visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-157.jpg

Hage og anlegg

Vil du anlegge en spiselig mangfoldshage med mange forskjellige spiselige vekster, en hage for humler, bier, insekter, mikroorganismer og mennesker, da er det bare å ta kontakt. Vi kan komme med prisforslag enten du er privatperson eller et foretak, enten det er en mindre hage, eller et større areal.  

visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-164.jpg

Økologisk og biodynamisk

Å dyrke jorda er det viktigste prinsippet for biodynamisk jordbruk. Skjølberg Søndre er både Debio og Demeter godkjent.

debio-og-demeter-lys-bakgr.jpg
visitorkland-foto-KajsaSelnes-AD-162.jpg

For smak og mangfold!

Vi driver en kretsløpsgård der vi dyrker mangfold, i jorden, på jorden og over jorden – i godt samspill mellom mennesker, planter og dyr! Vårt mål er å skape en forandring som varer, gjennom de små og store kretsløpene.


Alt skal finne sin naturlige plass og forandringen skal gjøre en forskjell for
omgivelsene, folk og dyr, og for alt. ”
Elin Östlund og Carl Erik Skjølberg

bottom of page