Vi tror at sunn jord gir sunn og smaksrik mat. For både mennesker, dyr og planter. Vår jobb er å ta vare på jorda, og drive et jordbruk som fungerer sammen i et velfungerende kretsløp, og skape en gård som er et knutepunkt for mat og kultur.

Elin Östlund og Carl Erik Östlund Skjølberg

Elin og Carl Erik drives av kunnskap og interesse for å dyrke jorda, skape nye relasjoner mellom dyr og planter, og utforske hva stedet på Svorkmo har å by på av muligheter. Med 10 års erfaring fra gårdsdrift i Sverige vil Elin og Carl Erik forvandle den familieeide gården til et paradis på jord, der blomster, grønnsaker, frukt og bær, lever i tette kretsløp med dyrehold av kyr, okse, sauer, gjess, og gris.

Gris Astrid og Grymta

Disse to damene er svært sosiale. Nå går de og pløyer jorden der grønnsakene snart skal settes. De har en enorm kraft i nesa og brekker opp røtter og steiner på jakt etter noe spiselig. Dette er to lystige damer, og veldig snill. De er store men biter ikke! Astrid kan du til og med ri på. Grymta liker ikke det!

Sau: Grå Trønder

Sauene hjelper til å holde parasitter unna i beiteområdene, sammen med kyrne. De spiser gresset rundt kyrnes trau så de blir holdt rene. Sauene beiter jevnt og gjør gresset kort, mens kuene er mer slurvete der! En parasitt kan være ulike typer mark.

Kua

Her får vi vår fantastiske kompost. Kumøkka er gull og når vi blander den med annet organisk materiale får vi veldig god kompost. Kumøkka er som å kompostere gress, denne møkka er den som kommer nærmest jord. Til og med halm kan bli melk og kompost! Melka fra kyrne går i dag til Tine, men her planlegges nye produkter på gården.

Andelslaget

Dette er en mulighet til å lære, sosialisere og få grønnsaker som man selv har dyrket sammen med andre! Her kan du ta med hele familien og delta i årstidenes prosesser på gården. Andelslaget ønsker å bringe tilbake dugnaden på gården med vår- og høst-onn, og alt som skal gjøres. Ønsker du å bli med? Ta kontakt om pris og påmelding.
Facebook-siden til andelslaget.

Elin er hyret inn som gartner også hos Lilleby hagelag. Lilleby hagelag er et nyoppstartet urbant tilbud for dyrking.
Gå inn på nettsidene og les mer. 

Biene

Biene pollinerer i sine omgivelser, og er kommet på gården for å bidra i dette viktige arbeid. Det skjer mye spennende hos bie-folket, og dette er en ny ressurs på gården. Det er mye aktivitet i bikubene på våren. Det er et sterkt sosialt samhold hos dem, men de trenger å jobbe med å samle og produsere honning for å ha det bra.

Moskusender

Deres jobb er å plukke snegler i hagen. De må lokkes til jobb, ellers vil de helst sløve ved andedammen! Alle eggene går idag til Credo.

En hane og en høne

En gård med respekt for seg selv må ha en hane og en hane med respekt for seg selv må ha en høne. Derfor er tuppelurene her.

Komposten

Det finnes flere tonn ”husdyr” i komposten. Her arbeides natt og dag for å foredle organiske materiale til jord.

Vil du jobbe med oss?

Vi har jevnlig praktikanter hos oss. På vår sommer og høst er det alltid bruk for arbeidskraft.
Se disse nettsidene for mer informasjon:

Eller ta kontakt med oss direkte.

CREDO og Heidi Bjerkan

Hver måned kommer Heidi og hennes ansatte på Credo til Skjølberg Søndre og tar i et tak på gården! Slik deler vi både kunnskap og gleder omkring mat og hvordan de beste råvarene blir til.